Jäähallin juhlaturnaus la 24.3

24.3.2018

Ruovedellä juhlistetaan jäähallin 20-vuotista taivalta 

Ruoveden jääkiekko sai 90-luvun lopulla merkittävän piristysruiskeen, kun paikkakunnalle saatiin oma jäähalli. Harrastajamäärät lähtivät nousuun, juniorijoukkueet pärjäsivät entistä paremmin ja muutaman vuoden päästä seuran edustusjoukkue oli taas voimissaan. Jäähalli on edelleen hyvässä kunnossa ja aktiivisessa käytössä. Jäähallin 20-vuotista taivalta juhlistetaan lauantaina 24.3. pelattavalla poikkeuksellisen kovatasoisella ikämiesturnauksella. 

Isäntäjoukkue koostuu Ruovedellä kiekko-oppinsa saaneista tai täällä pitkään pelanneista yli 40 vuotta täyttäneistä pelureista ikäjärjestyksessä; Urvikko, Räty, Ruohomäki, Vuorenmaa, Saarilahti, Kivi, Leinonen, Sillanpää ja maalivahti Aaltonen. Turnauksen yksi puuhamiehistä Kai Ruohomäki kertoo, että joukkueeseen on lisäksi kutsuttu kuusi vahvistusta Mäntän puolelta. ”Itse olen pelannut ja valmentanut sekä Ruovedellä että Mäntässä. Ennen pelaajia oli joka paikkakunnalla paljon ja kilpailu pelipaikoista kovaa. Väestöpohjan pienentyessä on entistä haastavampaa saada kilpakiekkoa pelaavia joukkueita jalkeille vanhimpiin junnujoukkueisiin ja edustukseen. Naapurikuntien välinen yhteistyö tulee väistämättä lisääntymään. Siksi mekin lähdemme tähän juhlaturnaukseen ns. yhteisjoukkueella, sillä turnauksen vastus on kivikova.” 

Toinen Ruovedelle saapuvista joukkueista on ikämiesten SM- ja MM-turnauksiinkin osallistunut Kangasalan Voitto-Vaarit. Kangasalan taitavassa ryhmässä on mukana yksi RuoSkAn kasvatti, Janne Pulkka. Miten vanha pelikaveri huomioidaan keskinäisessä ottelussa? ”Pulkka on edelleen hyvässä kunnossa, jaksaa luistella päästä päähän. Mutta ei sitä tarvitse erikseen vartioida. Janne syöttää vielä, vaikka sillä olisi tyhjä maali edessä. Otetaan vaan sen ketjukaverit kiinni”, Ruohomäki pohtii. 

Turnauksen kolmannen osallistujan pelaajilla onkin sitten kokemusta vaikka muille jakaa, yhteensä yli 4500 liigaottelua ja 19 Suomen mestaruutta. Kyseessä on Tapparan Kirvesrinnat, jonka kokoonpanosta löytyy mm. nimet Alanen, Heikkinen, Litma, Oijennus, Oksanen, Peltola ja Salo. Miten heitä vastaa pitäisi pelata? ”Kovalla taklauspelillä on ennenkin saatu nimimiesten peli sekaisin, mutta taklaukset ei ole näissä ikämiespeleissä enää sallittuja”, Ruohomäki harmittelee. ”Pitänee laittaa luistimet liikkeelle, muutama kärkiveivi ja kiekko rystyltä maalin kattoon.” 

Turnaus alkaa klo 15 Yhteisjoukkueen ottelulla Voitto-Vaareja vastaan. Klo 16 pelaavat Tappara- Voitto-Vaarit ja lopulta klo 17 Yhteisjoukkue kohtaa Tapparan. Turnauksen kahvion myynnit ja lipputulot (5€) lahjoitetaan paikalliseen juniorityöhön, joten rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Tervetuloa kannustamaan! 

Juha Saarilahti