Kauden 2021-2022 U13-U19 joukkueet

26.2.2021

Torstaina 25.2.2021 Ruovedellä pidetyn seurayhteistyöpalaverin perusteella RuoSkA järjestää kauden 2021–2022 U13-U19 joukkuetoimintonsa seuraavasti:

  • U19-joukkue muodostetaan yhteistyössä PK83:n kanssa alemmalle sarjatasolle
  • U17-joukkue muodostetaan yhteistyössä Fortunan kanssa.
  • U14-ikäluokkaan muodostetaan kaksi yhteistyöjoukkuetta PK83:n kanssa. Yksi joukkue A-tasolle ja yksi joukkue AA-tasolle

Yhteistyöpalaveriin osallistui PK 83:n, RuoSkA:n, Kiekko-Karhujen, KPK:n ja Fortunan edustajat. Myös aluepäällikkö Jouko Mattila osallistui palaveriin. Tarkoituksena oli laajemmasta näkökulmasta katsoen löytää U13-U19-ikäluokkien joukkuemuodostukseen alueellisesti optimaalinen ratkaisu, joka takaa seurojen elinvoimaisuuden ja paikkakuntien jäähallien käyttöasteen. Joukkue- ja pelaajatasolla pyrkimyksenä oli löytää ratkaisut, joissa jokaiselle yksilölle saataisiin peli- ja harjoitusryhmä taitotasoa vastaavasta ja kehittymisen edellytykset mahdollistavasta joukkueesta siten, että arkitoiminta säilyisi pääasiassa kotipaikkakunnan tarjoamassa harjoitusympäristössä.

Toimintaperiaate yhteisjoukkueissa

U19:

Joukkue muodostetaan pelaajista, jotka ovat pelanneet kuluneella kaudella RuoSkA/PK 83 U17-yhteisjoukkueessa. Joukkueen toiminta järjestetään nykyisen käytössä olevan yhteistyömallin mukaisesti.

U17:

RuoSkA ja Fortuna muodostavat yhteistyöjoukkueen U17-ikäluokkaan alemmalle sarjatasolle, jossa mahdollistetaan pelaaminen niille 04-syntyneille pelaajille, joille U19-sarjassa pelaaminen ei ole pelaajan kokonaisedun kannalta tarkoituksenmukaista. Tässä ikäluokassa pääikäluokat ovat siis 2005-2006-syntyneitä.

U14:

Ikäluokan kaksi joukkuetta ilmoitetaan A- ja AA-sarjatasoille, jonka tavoitteena on tarjota pelaajille oikean tasoista sarjatoimintaa, sekä optimaaliset kehittymisen edellytykset yksilön tahtotilan, sitoutuneisuuden ja tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi tarkoituksena on, että ikäluokan toiminta saadaan ylläpidettyä elinvoimaisena myös tulevaisuudessa.

Yhteistyö on tarkoitus toteuttaa siten, että pelaajan arkitoiminta muuttuu mahdollisimman vähän. Harjoittelu tapahtuu tutussa ympäristössä kotihallilla ja varsinaisia säännöllisiä yhteisharjoituksia ei vielä tässä vaiheessa ole ikäluokalle tarkoitus järjestää. Ryhmäytyminen ja pelaavien kokoonpanojen yhteistoiminta järjestetään leiripäivien yms. muodossa. RuoSkAn 2008-syntyneiden joukkue toimii omana toiminnallisena ja taloudellisena yksikkönä, vain pelaamisen osalta tapahtuu muutos.

Joukkueiden talous organisoidaan siten, että molempien seurojen joukkueet vastaavat omista kuluistaan toimiessaan omina taloudellisina yksikköinään. Yhteiset menot, esim. tuomari- ja sarjamaksut, matkustus-, majoitus- yms. kulut jaetaan joukkueiden kesken. Kotiottelut pelataan tasan Parkanon ja Ruoveden välillä.  

Pelaajien edustusoikeudet siirretään myöhemmin tehtävän sopimuksen mukaan toisen seuran alle, jotta pelaajaliikenteen hallinnointi olisi mahdollisimman sujuvaa. Pelipassit lunastetaan oman kotiseuran alaisuuteen.  

Yhteistyön yksityiskohdista sovitaan kevään aikana ja tiedotetaan asianosaisia.  

Tiedustelut: Marko Kivi, 050-5549073